1-3 cu Malta, urmeaza decisivul impotriva Croatiei

DSC05162.JPG

Romania a debutat astazi la Campionatul European pe Echipe din Slovenia si a obtinut prima victorie din istorie. Aflata in grupa cu Malta si Croatia, nationala Romaniei a avut sansa de a disputa primul meci chiar pe terenul central. 

 

Primul adversar, nationala Maltei, locul 3 la ultimele doua editii. Ordinea jocurilor pentru prima zi a fost 1-3-2-4, iar Vasile Hapun si Horia Naumescu au deschis intalnirea (s-a jucat in acelasi timp pe doua terenuri).

 

Bradley Hindle, aflat pe locul 340 PSA, a fost prea puternic pentru Vasile, care a pierdut cu 0-3 (3-11, 6-11, 5-11). Pe celalalt teren, Horia l-a intalnit pe Gary NitckheDin nou, acelasi rezultat 0-3.

 

Condusa cu 0-2, Romania a incercat sa revina in ultimele doua meciuri. Andrei Luchian a pierdut la limita primul set cu Daniel Zammit Lewis, 9-11,insa in urmatoarele doua seturi pregatirea fizica a facut diferenta si Malta s-a impus din nou cu 3-0.

 

Primul punct al Romaniei a venit chiar in ultima partida. Cristian Stroe a reusit sa intoarca de 0-2 la seturi cu Dean Gera, iar in setul 4 a salvat o minge de meci la scorul de 10-11. A dus intalnirea in decisv, iar la 9-8 a fortat si a castigat cu 11-8. A fost prima victorie a nationalei Romaniei la un Campionat European!

 

Astazi, de la ora 11 (12 ora Romaniei), nationala condusa de Ollie Olabinri va disputa meciul decisiv impotriva Croatiei. O victorie poate duce Romania in primele 8 echipe.