Campionii Romaniei in 2017

IMG_5400

În week-end-ul 10-12 martie a avut loc, la Infinity Sport Arena, Campionatul Național de Squash din 2017. La cel mai important și prestigios turneu din România au participat 105 jucători și mulți spectatori dornici să urmărească meciuri de calitate.
IMG_5356

Este a treia ediție a Campionatului Național organizată sub egida Federației Române de Squash și este pentru a doua oară când cei mai buni jucători din România se întâlnesc la Infinity Sport Arena din București.

Tabloul masculin nu a oferit surprize în primele tururi, 15 din 16 favoriți au acces în optimile campionatului, confirmându-și astfel statutul de pretendenți la titlu. Remarcatul evenimentului a fost Micky Puskas, care a reușit să își depășească adversarii mai bine cotați în clasamentul național, ajungând până în semifinalele concursului. În finala mică nu a reușit să se impună în fața lui Horia Naumescu, care a reușit să câștige cupa de locul 3.

Finala Diviziei A a fost una inedită, Teo Ristea fiind pentru prima oară în poziția de finalist la Campionatul Național. Adversarul lui Vasile Hapun, mult mai experimentat a reușit să câștige din nou titlul de Campion fără să piardă vreun set.

Clasament Divizia A Masculin:

1. Vasile Hapun (ACS Squash București)

2. Teo Ristea (ACS West Side Constanța)

3. Horia Naumescu (ACS West Side Constanța)

IMG_5388

În proba feminină, tragerea la sorți a adus meciuri importante în turul secund – Alexandra Iordan cu Florentina Constantinescu, Alexandra Bardac contra Carmen Blănaru și Andreea Maioreanu împotriva Kincso Szasz. Dacă Carmen și Kincso au reușit să își confirme statutul de favorite, Florentina a reușit să răpuna favorita 1 a concursului și să ajungă în semifinale.

Florentina a ajuns să câștige proba feminină, nu înainte de a face un meci de 1 oră contra colegei de la badminton, Carmen Blănaru, care în finala mică a învins-o pe Aida Rosenblum (ACS SquashTM). În finală Flori a avut nevoie de 4 seturi pentru a o învinge pe Kincso, campioană națională de juniori U19.

Clasament Divizia A Feminin: 

  1. Florentina Constantinescu (ACS Squash București)
  2. Kincso Szasz (AS Transylvanian Tenis & Squash Club)
  3. Carmen Blănaru (ACS Remat Călărași)

IMG_5377

Divizia B a strâns anul acesta câteva nume tari la start – Ștefan Rabonțu, Nicu Hârșan, Petru Cotruța sau Adi Nartea, jucători care au avut un prim tur dificil, nereușind să se califice pe tabloul principal al diviziei A.

Am asistat la meciuri frumoase și echilibrate, la capătul cărora Nicu Hârșan a ieșit campion național al diviziei B. În finală a fost nevoit să îl înfrângă pe Bogdan Ungureanu, junior legitimat la ACS Squash București, originar din același oraș ca și Nicu, Brașov.

Clasament Divizia B:

  1. Nicu Hârșan (ACS Weplay Brașov)
  2. Bogdan Ungureanu (ACS Squash București)
  3. Petru Cotruța (Republica Moldova)

IMG_5373

Divizia C a aliniat la start 31 de jucători, numărându-se printre ei debutanți la concursuri naționale, juniori de la ACS Remat Călărași și pasionați de squash reveniți după mai mult timp pe teren. În acest an a câștigat experiența, toți cei 3 jucători de pe podium fiind cu state vechi când vine vorba de concursurile naționale.

Clasament Divizia C:

  1. Cezar Median
  2. Florin Ghițulescu
  3. Andrei Ianușco

IMG_5371

 

Mulțumim sponsorilor și partenerilor: Tawil Group, RXP Advertising, ASB Squash, Infinity Trophy, Celadrin, Polar, Gatorade. KISS FM, Graficianul.ro

Ne vedem anul viitor!

Selecția de poze de la CN2017 se poate găsi aici.