Carmen și Andrei, campioni la Ploiești

poza de grup ploiesti 2916

Cei mai buni jucători de squash din România și-au arărat dragostea față de acest sport chiar de Ziua Îndrăgostiților. 47 de băieți și 20 fete au venit la Ploiești pentru al treilea turneu de Divizia A din 2016, Cupa ECD3, desfășurat între 13-14 februarie.

 

Prima zi a programat meciuri la cel mai înalt nivel pe tabloul masculin. Multe partide de patru sau cinci seturi, decise in prelungiri. În semifinale s-au calificat toți favoriții. Cristian Stroe a trecut cu 3-1 de Bogdan Ilie pentru a-și asigura locul în finală. În cealaltă semifinală, Andrei Luchian, principalul favorit al turneului, l-a învins pe Teo Ristea cu scorul de 3-2 (11-5, 10-12, 8-11, 11-3, 11-4).

 

Astfel, în ultimul act s-au întâlnit primii doi favoriți, de la Infinity București. Așa cum s-a întâmplat și la Constanța, în finala Cupei West Side din septembrie 2015, dar și la Campionatul Național din martie anul trecut, Andrei Luchian a câștigat și de această dată. Meciul a avut însă momente tensionate. Cristi a revenit de la 0-2 și a trimis partida în decisiv. Aici, Andrei și-a folosit experiența, a ridicat nivelul jocului și a controlat mult mai bine mijlocul terenului. 11-3, 11-3, 9-11, 8-11, 11-3 a fost scorul final. Liderul clasamentului general a câștigat pentru a treia oară consecutiv turneul de la Ploiești.

 

Clasament Divizia A masculin

  1. Andrei Luchian
  2. Cristian Stroe
  3. Bogdan Ilie

 

Proba feminină a fost o afacere între primele două favorite, Carmen Blănaru și Alexandra Iordan, de la Infinity București. Ambele jucătoare au ajuns în finală fără a pierde vreun set. Carmen a reușit să se impună cu 3-0 (11-5, 11-7, 11-5) și și-a trecut în palmares al 4-lea turneu în România.

 

Este de remarcat și prezența Dacianei Pavel la acest concurs, care a revenit pe teren după ce a născut în luna ianuarie un băiețel.

 

Clasament Divizia A feminin

  1. Carmen Blănaru
  2. Alexandra Iordan
  3. Orsolya Bala

 

Clasament Divizia C

  1. Paul Mihet
  2. Dumitru Niculescu
  3. Alexe Alexandru

 

Premiul Fair-PlaySzasz Kincso

 

Cel mai disputat meciBogdan Ilie vs. Rosta Matocha

 

Parteneri: EC3D, Black Knight, Club Black Knight Squash & Fitness Ploiești, Redis Nutriție.

 

Următorul turneu din 2016 se va desfășura la Timișoara, 12-13 martie. Cupa Helios, la trei categorii: Divizia A și B masculin și Divizia A feminin.