Constanța închide sezonul 2015-2016

poza de grup

West Side a organizat ultimul turneu din acest sezon, la care au participat 63 de jucători la trei categorii: Divizia A și la C la masculin și Divizia A la feminin.

Competiția a avut loc pe două terenuri recondiționate de organizatori pentru a îndeplini condițiile impuse de Comisia Centrală de Materiale. Parchetul a fost rașchetat, iar suprafata de joc a fost acum impecabilă, avand o aderență foarte bună. In plus, zona rezervată terenurilor a fost delimitată față de restaurant cu o ușă de sticlă și astfel totul s-a desfășurat în cele mai bune condiții.

Motivați de premiile totale de peste 1500 de euro, dintre care 1100 de euro în bani cash, în prima parte a turneului, majoritatea meciurilor s-au încheiat în cinci seturi. Multe reveniri spectaculoase, mingi de meci salvate și partide care au durat mai mult de 60 de minute.

trofee

La Divizia A masculin, în semifinale, am avut reeditarea finalei de la Campionatul Național 2016 dintre Vasile Hapun și Andrei Luchian. Dacă atunci s-a terminat în minimum de seturi, de această dată am fost la un pas să vedem set decisiv. Vasile a condus cu 2-0, Andrei a revenit, a condus și în setul al patrulea, însă câteva greșeli neforțatate au făcut diferența și s-a terminat 11-9. Pe partea cealaltă a tabloului, Petros Tzamaloukas, a câștigat cu 3-0 în fața lui George Constantinescu. Finala a fost una tensionată, în care fiecare jucător a avut ocazia să închidă meciul în anumite momente. Grecul a revenit de la 0-1, a condus cu 2- 1, dar meciul a ajuns la 2-2. În decisiv, Vasile a avut 6-2, însă experiența lui Petros a făcut diferența. Grecul a gestionat mai bine momentele cheie ale partidei și a încheiat cu 11-8.

podium baieti

Clasament Divizia A masculin

1. Petros Tzamaloukas
2. Vasile Hapun
3. Andrei Luchian
4. George Constantinescu

Proba feminină a fost, din nou, un duel între primele două favorite, Carmen Blănaru și Alexandra Iordan, de la Infinity București. Carmen a profitat de oboseala acumulată de Alexandra, care venea după două meciuri maraton de cinci seturi, și a reușit să se impună cu 3-0 (11-9, 11-5, 11-5). Carmen a încheiat astfel sezonul pe primul loc în clasamentul general.

podium fete

Clasament Divizia A feminin

1. Carmen Blănaru
2. Alexandra Iordan
3. Szasz Kincso
4. Ana Maria Anghel

La Divizia C, am avut parte de o finală 100% constănțeană. Titlul a mers la Dragoș Vasilescu, care l-a învins pe Geo Deleanu cu scorul de 3-1.

podium C

Clasament Divizia C

1. Dragoș Vasilescu
2. Geo Deleanu
3. Octavian Aldea
4. Florin Popescu

Înainte de festivitatea de premiere, a avut loc o tombolă cu premii oferite de Squashacademy constînd în echipament sportiv.

Premiul Fair-Play – Robert Ghițulescu

Premiul pentru cel mai tânăr jucător: Apetre Marc

Sponsori: West Side, Ursus, Tawil Group, Crama Dorie, Coca Cola/Dorna, Flora Farm, Pure Jatomi, Infinity Trophy, Isostar, Maritimo Shopping Center.

Parteneri media: Litoral TV, Fresh Media, Cuget Liber, Digi Sport Constanța, SquashMania.ro

Federația Română de Squash dorește să le mulțumească organizatorilor, care au făcut eforturi importante pentru refacerea terenurilor. De asemenea, au oferit premii totale de peste 1500 de euro. 1100 de euro au fost bani cash, distribuiți astfel:

Divizia A masculin: 1000 lei, 700 lei, 500 lei, 300 lei
Divizia A feminin: 600 lei, 400 lei, 300 lei, 200 lei
Divizia C: 400 lei, 250 lei, 200 lei, 150 lei

Următorul turneu din 2016 va avea loc în una septembrie. Calendarul pentru sezonul 2016-2017 va fi publicat pe site-ul www.frsquash.ro în perioada următoare.