Cupa Romaniei 2016

dsc03313

Cupa României la Squash a ajuns deja la a patra ediție și a devenit o tradiție să fie organizată la Timișoara de către colegii de la Clubul Sportiv Helios.

Competiția a avut loc pe două terenuri ASB. Tragerea la sorți a adus meciuri tari din primele runde, la masculin bucurându-ne de spectacol între Marcel Răsădean (Timișoara) și Juniorul Bogdan Vasile, precum și între polonezul Marcin Wojcicki și localnicul Lucian Prodan. Cel mai disputat meci a fost însă între Marcel Răsădean și Bogdan Vasile. Toți cei patru jucători sunt în mare creștere de formă, iar meciurile s-au terminat în setul decisiv.

dsc03609-2

La feminin s-a înregistrat o primă surpriză în condițiile în care Alexandra Iordan a reușit să dispună în cinci seturi de Aida Rosenblum, iar Ania Nemedi a arătat mult mai multă răbdare în joc comparativ cu precedentele competiții, dar și o mai bună rezistență fizică. Alexandra era principala favorită și a reușit să răzbune două înfrângeri consecutive cu Aida.

dsc03428

Junioara Alexandra Bardac a impresionat din nou, arătând un back-hand îmbunătățit și o deplasare mult mai bună în teren. Singurul reprezentant din Iași, Gabi Simina, a arătat multă hotărâre în joc, însă a fost învins de juniorul Radu Pena la capătul unui meci electrizant.

Semifinalele au adus o premieră la masculin, un jucător de la Remat Călărași, Teodor Ristea, doi de la West Side Constanța, Bogdan Ilie și Alin Averchi, și unul de la Infinity București, Andrei Luchian.

La feminin am avut trei prezențe de la Infinity București: Florentina Constantinescu, Alexandra Iordan și Ana Maria Anghel, și una de la West Side Constanța, Alexandra Bardac.

Finala masculină a adus cea mai mare surpriză, Andrei Luchian, neînvins de aproape un an, care a pierdut dramatic în set decisiv în fața lui Teodor Ristea. La final de meci s-a confruntat, din păcate, și cu niște crampe musculare.

La feminin a fost o afacere în familie după ce Florentina Constantinescu a dispus în cinci seturi de Alexandra Iordan.

Pe podium au ajus la masculin 1) Teodor Ristea; 2) Andrei Luchian; 3) Bogdan Ilie și la feminin 1) Florentina Constantinescu; 2) Alexandra Iordan; și 3) Ana Maria Anghel.

dsc03625dsc03643

 

 

 

 

 

Competiția s-a încheiat cu o petrecere dedicată lui Lucian Prodan (a cărui zi de naștere a fost sâmbătă), Rostislav Matocha (a cărui zi de naștere a fost duminică) și Bogdan Vasile (ziua lui fiind luni). Le urăm încă o dată toate cele bune tuturor și mult succes în viitor.

Sâmbătă, la ora 17:30, Secretarul General al Federației Române de Squash (Cristian Stroe) și Bogdan Vasile (cel mai bun junior român) au fost invitați la TVR Timișoara la emisiunea “Ora de sport” în cadrul căreia au dezbătut principalele obiective ale Federației.

În încheiere le mulțumim foarte mult organizatorilor:

  • Comitetul organizator: Daniel Sima și Anca Ștefancu;
  • Arbitru Principal: Lucian Ionescu;
  • Premiul pentru cel mai disputat meci: Marcel Rasadean și Bogdan Vasile.

Și le mulțumim foarte mult și sponsorilor noștri: SquashTM (squashTM.ro) Lite Media (ltm.ro), RXP Advertising (rxp.ro), Cramele Recaș, Timișoara (cramelerecas.ro), Megafruct (megafruct.ro).