Cupa Romaniei 2017

DSC05388

Helios Sport Club a fost gazda Cupei Romaniei pentru a cincea oara la rand. 50 de sportivi, baieti si fete, s-au luptat timp de trei zile pentru unul dintre cele mai importante trofee pe plan national.

Ca in fiecare an, organizatorii au asteptat participantii cu fructe la discretie pe mese si restaurantul deschis cu un meniu special de concurs.

Proba feminina a avut la start 8 jucatoare, din care 4 au fost din Timisoara. Semifinalele au fost Kincso Szasz (TT Club Miercurea Ciuc) impotriva Nikole Szabo (ACS Squash Covasna) si Aida Rosenblum (ACS SquashTM) contra Ania Nemedi (ACS SquashTM).  Meciurile au fost echilibrate si incinse, iar castigatoare au iesit Kincso si Aida, repetand finala de luna trecuta de la Cupa SquashAcademy.ro

Kincso a iesit din nou invingatoare. Finala mica a fost castigata de Nikole Szabo, asadar podiumul a fost format din 2 junioare si o jucatoare de 26 de ani.

22711188_10212653799233843_434395845_n

La categoria masculina, meciurile puternice au inceput din calificari! Valentin Butnaru a avut o revenire spectaculoasa impotriva Zsolt Dobrai si a castigat meciul de calificare de la 2-0 la adversar.

In parcursul lor spre primii 8 jucatori, juniorii Bogdan Vasile si Bogdan Ungureanu (ambii Infinity Bucuresti) au reusit sa faca mai multe victime cu state vechi in squash-ul romanesc.

Ungureanu l-a elimininat pe Micky Puskas (ACS Pro Squash), iar Vasile a trecut pe rand de Florin Negrutiu (ACS Squash Covasna), Marcel Rasadean (ACS Helios) si Horia Naumescu (ACS West Side). A fost oprit de Teo Ristea in 4 seturi, iar in finala mica a fost invins de Bogdan Ilie-Petre, ambii de la ACS West Side.

DSC05362

Finala mare a fost o lupta devenita clasica deja intre Andrei Luchian si Teo Ristea. Editia trecuta de Cupa Romaniei a adus atunci o surpriza mare – prima victorie a lui Teo impotriva lui Andrei la un concurs. Andrei a reusit sa isi ia revansa si Cupa Romaniei a ajuns la Infinity Bucuresti.

DSC05530

Aceasta editie nu se putea desfasura fara ajutorul RXP Advertising, CrameleRecas Timisoara, MegaFruct.ro.

Multumim de asemenea pentru mingea oficiala a competitiilor FRSquash, pusa la dispozitie de Wilson Romania.

Rezultatele complete se pot gasi aici.