Cupa_West_Side_și-a_desemnat_caștigatorii

poza-turneu-constanta.jpg

Între 6-7 decembrie, a avut loc, la Constanța, ultimul concurs de Divizia A din 2014.

 

West Side, singurul club din România care a organizat 3 turnee în 2014, a strâns la start 48 de jucători la cele 3 categorii: Divizia A, Feminin și C.

 

Prima zi de concurs a adus și primele surprize. La Divizia A, favoritul numărul 2,  Marian Câmpean, a fost eliminat încă din turul secund, iar Ollie Olabinri a revenit spectaculos în circuit și l-a eliminat pe Teo Ristea, cel care ajunsese până în finala Cupei României din octombrie, de la Timișoara.

 

În ultimul act al Diviziei A, s-au întâlnit Andrei Luchian și Ilie Bogdan Petre, aflat la a doua finală din 2014, după cea din aprilie, de la Timișoara. Favoritul numărul 1 a câștigat după o partidă spectacol, încheiată în 4 seturi (11-1, 8-11, 11-6, 11-6).  Pentru Andrei a fost al 4-lea titlu cucerit în 2014 în cele 11 finale jucate.

 

“Constanța este unul dintre turneele mele preferate. Este al 3-lea concurs pe care îl câștig aici și ,cu siguranță, voi reveni cu mare placere și în 2015.”

Andrei Luchian, locul 1 Divizia A

 

Finala feminină le-a adus fața în față pe Andra Petrică, favorita numărul 1, și Liliana Constantinescu, din Constanța, cea care, în semifinale, a eliminat-o pe Alexandra Iordan, după un meci maraton de 5 seturi. Liderul clasamentului general s-a impus cu 3-0 (11-9, 11-7, 11-7). și a obținut al 7-lea success consecutiv în 2014.

 

“Am arătat încă o data că și fetele pot juca squash de calitate. Pentru mine, această victorie înseamnă enorm, termin anul 2014 pe primul loc și sunt neînvinsă de 6 luni. E un sentiment incredibil.”

Andra Petrică, locul 1 Divizia Feminin

 

Trofeul de la Divizia C a rămas la Constanța. Dragoș Vasilescu a câștigat după un meci terminat în minum de seturi în fața lui Ioan Alexandru Vitiuc., scor 11-7, 11-2, 11-4.

 

“Sincer, a fost o surpriză pentru mine să câștig acest concurs. Am avut un super meci în turul 2 cu Narcis Osman, dar am trecut cu bine testul. După, am jucat din ce în ce mai bine și am obținut primul titlu din carieră.”
Dragoș Vasilescu, locul 1 Divizia C

 

Clasament Divizia A
1. Andrei Luchian
2. Ilie Bogdan Petre
3. Horia Naumescu

 

Clasament Divizia Feminin
1. Andra Petrica
2. Liliana Constantinescu
3. Carmen Blanaru

 

Clasament Divizia C
1. Dragos Vasilescu
2. Ioan Alexandru Vitiuc
3. Dragos Iordan

 

Premiul Fair-Play – Ilie Bogdan Petre

Cel mai disputat meci – Horia Naumescu vs. Radu Neacșu

 

Federația Română de Squash le mulțumește organizatorilor, care au făcut eforturi pentru a suplini absența din calendar a Cupei Pescariu oferind premii totale de peste 1.000 Euro dar şi o petrecere, sâmbătă seară, unde au fost invitaţi toţi jucătorii şi susţinătorii acestora.