Decizii Biroul Federal

IMG_3688

In urma ultimelor intalniri ale Biroului Federal al Federatiei Romane de Squash, s-au luat urmatoarele hotarari in cadrul discutiilor:

Pentru postul de selectioner national:

a) contractul lui Olabinri Babatunde a luat sfarsit iar BF a decis sa nu ii mai fie prelungit. Ii multumim din tot sufletul pentru ajutorul dat si ii uram succes in continuare.

b) totodata, in cadrul sedintei s-a propus sa fie desfiintat postul de Selectioner National si sa fie folosit rolul de capitan-jucator la viitoarea deplasare la campionatele Balcanice sau Europene.  Decizia s-a luat avand in vedere bugetul limitat pentru deplasari si consultari cu fostul selectioner care a recomandat acest gen de solutie.

Capitanul-jucator va fi votat din jucatorii care vor face din echipa si va avea responsabilitati organizatorice – gestionare deplasare, gestionare materiale sponsori, etc, toate organizate intr-o fisa a postului care ii va fi prezentata inainte de eveniment.

Pentru selectia lotului national:

Dupa o serie de discutii libere despre experienta trialurilor si impactul lor asupra echipelor nationale, membrii BF au venit cu urmatoarea propunerere, primind vot pozitiv:

a) eliminarea sistemului de trial pentru calificarea in echipa nationala;

b) folosirea clasamentului PSA si al clasamentului national (pentru a oferi un plus de importanta clasamentului national) prin urmatorul algoritm:

  • calificarea in echipa in ordinea clasamentului PSA (participant activ – avand minim 3 participari in sezonul in curs si minim un tur trecut/castigat pe tabloul principal);
  • locul 1 si 2 al clasamentului national;
  • primii 2 juniori ca si loc in clasamentul national (la feminin este vorba doar de prima junioara)

In cazul in care formatul evenimentului permite participarea cu 6 sau mai multi membri in echipa, se va lua in considerare adaugarea in continuare a juniorilor in ordinea clasamentului.

Ne vedem pe teren!