Ei sunt campionii de la KIA Squash Cup

unnamed.jpg

În weekend-ul trecut, a avut loc, la București, ce-a de-a doua ediție a Campionatului Național de juniori și veterani.

 

Squash Court a debutat în circuitul național de squash. A fost pentru prima oară când clubul din Drumul Taberei a organizat un turneu sub egida Federației Române de Squash. După recondiționarea terenurilor, Squash Court a fost gazdă pentru cei 36 de jucători înscriși la cele trei categorii: juniori (sub 19 ani), veterani (35 ani+) și Divizia C.

 

Sponsorul principal al competiției a fost KIA Romauto, importatorul KIA în România.

 

Turneul veteranilor a început extrem de spectaculos, cu partide încheiate în 5 seturi. Florin Pană, care a venit special din Anglia pentru acest concurs, a revenit de la 0-2 la seturi și a salvat o minge de meci în fața lui Ollie Olabinri pentru a merge în sferturi. Aici, l-a întâlnit pe Teo Ristea, unul dintre jucătorii cu cea mai bună pregătire fizică din România. După aproape 60 de minute, Teo s-a impus cu 3-1 (11-7, 12-10, 11-13, 14-12).

 

În semifinale, Teo a ajuns la favoritul numărul 1 al turneului, Micky Pușkaș. După ce a pierdut primul set, 7-11, “alergătorul” a întors meciul și a câștigat următoarele 3 seturi. În cealaltă semifinală, Marian Câmpean a trecut de francezul Damien Thiery (11-4, 11-5, 11-9).

 

Finala turneului de veterani a reprezentat o premieră atât pentru Teo Ristea, cât și pentru Marian Câmpean, care s-au întâlnit pentru prima oară în ultimul act al unei competiții naționale de squash. Teo a câștigat primul set, 11-8, însă Marian a revenit imediat. A avut 10-7 și 11-10 în setul secund, dar nu a reușit să profite de acest moment-cheie și a cedat cu 13-11. Vizibil afectat de efortul fizic depus, Marian nu a mai avut resurse, iar Teo s-a impus, în final, cu 3-0 (11-8, 13-11, 11-7).

 

“A fost prima mea victorie în fața lui Marian și am reușit să câștig primul turneu din carieră. Sunt extrem de fericit și voi ține minte mult timp acest moment”.

Teo Ristea, campion național la veterani

 

Clasament Campionatul Național de Veterani
1. Teo Ristea
2. Marian Câmpean
3. Damien Thiery

 

La juniori, Alexandru Mihalcea a reușit să-și apere titlul din 2014. În finală, l-a învins pe Bogdan Vasile, scor 3-1 (7-11, 11-6, 11-5, 12-10).

 

Clasament Campionatul Național de Juniori
1. Alexandru Mihalcea
2. Bogdan Vasile
3. Jack Haruyuki O’Mahoney

 

Clasament Divizia C

1. Daniel Bodescu
2. Horațiu Nenovici
3. Johann Briand

 

 

Federația Română de Squash le mulțumește organizatorilor, care au reușit să termine la timp modificările cerute de Comisia Centrală de Materiale. S-a recondiționat parchetul pe fiecare teren și s-a asigurat o iluminare regulamentară.

 

Parteneri: Kia Romauto, Decathlon, Squashmania.ro, Sportescu.ro

 

Următorul concurs din 2015 se va desfășura la Ploiești, în perioada 14-15 februarie: Cupa Ploiești – Diviziile A și C masculin, Divizia A feminin.

 

Foto: Adrian Nartea