Implica-te – Persoane juridice

Susțineți activitatea Federației Române de Squash fără niciun cost!

Legea sponsorizării, alături de Codul Fiscal, permite societaților comerciale să sponsorizeze asociațiile non-profit precum Federația Română de Squash și să beneficieze de facilitați fiscale, în anumite limite. Cheltuiala cu sponsorizările generează un credit fiscal, care reduce impozitul de plată cu suma sponsorizării oferite, atâta timp cât această sumă nu depășește 0,3% din cifra de afaceri sau 20% din impozitul pe profit.

Practic acest mecanism permite sponsorului să plătească suma respectivă direct în contul unei entității non-profit precum Federația Romană de Squash și nu în contul impozitului pe profit, fără vreun impact advers asupra fluxului de numerar sau alte costuri suplimentare pentru companie.

Contractul de sponsorizare trebuie încheiat iar suma trebuie transferată către organizația sponsorizată înainte de sfârșitul anului calendaristic, pentru a putea fi inclus în calculul impozitului pe profit din anul respectiv.

În cazul in care societatea sponsor nu iși cunoaște nivelul profitului impozabil până la sfârșitul anului calendaristic în curs, o posibilă soluție este stipularea unei sume maxime ca procentaj din profit și nu a unei sume fixe în contractul de sponsorizare, pentru a se putea încadra în limitele creditului fiscal.

Cadrul legal: Legea sponsorizării (http://codfiscal.net/40542/legea-321994-privind-sponsorizarea-actualizata ).