Medalii de bronz la Balcaniadă

fdd82346-670c-45e6-ad3f-8d5a5d9f68d4

Selecționatele României au obținut locul 3 atât la feminin, cât și la masculin la cea de-a 8-a ediție a Campionatului Balcanic pe Echipe. România a câștigat aceste medalii chiar în timpul săptămânii #beactive, Săptămâna Europeană a Sportului. Mai multe detalii aici.

Cei mai buni jucători din Balcani și-au dat întâlnire la Zagreb, între 22-23 septembrie. Echipa României, condusă de Ollie Olabinri, a fost compusă din Kincso Szasz, Florentina Constantinescu, Aida Rosenblum și Alexandra Iordan la feminin, iar la masculin din Vasile Hapun, Andrei Luchian, Teodor Ristea, Bogdan Ilie și George Constantinescu.

În prima zi, fetele au pierdut cu Croația și Slovenia, dar au reșit să câștige câteva seturi, care au arătat că nivelul jocului a crescut semnificativ. Duelul decisiv pentru locul 3 a fost împotriva Serbiei, o echipă mult mai experimentantă cu liderul Jelena Dutina, locul 117 în clasamentul mondial.  Kincso a debutat chiar cu Jelena. A câștigat primul set, a avut minge de 2-0 și au urmat câteva momente tensionate. Sârboaica a egalat la 1-1 și și-a folosit experiența pentru a aduce Serbia în avantaj. Florentina Constantinescu a readus România în joc pentru medalie, iar în meciul decisiv Aida Rosenblum a câștigat cu 3-1 și fetele au obținut locul 3 pentru al doilea an la rând. Fetele au jucat pentru prima oară la Balcaniadă în 2014, iar atunci o victorie sau o medalie păreau ceva inimaginabil.

b21babec-e666-4eae-9750-5745ff83e828

Clasament feminin: 1. Croația., 2. Slovenia, 3. România.

Băieții au fost învinși de Croația, campioana de la ultimele două ediții, și au întâlnit Slovenia pentru locul 2. Teo Ristea a arătat spirit de luptă în primul meci. A condus cu 1-0 la seturi, dar lipsa de experiență internațională s-a văzut în momentele importante și a cedat cu 3-1. Vasile Hapun a arătat încă o dată de ce este cel mai bun jucător român și a făcut o demonstrație de forță cu Martin Mosnik. Slovenul, locul 139 PSA în urmă cu câțiva ani, era singurul jucător neînvins de la toate edițiile Campionatelor Balcanice. Vasile a reușit să-l învingă cu 3-0, spre uimirea tuturor celor prezenți.  La 1-1, Andrei Luchian a forțat prima victorie a României împotriva Sloveniei. Janoz Makovec a fost însă mai bun și am rămas cu medialia de bronz.

f65665bc-919f-44d9-bd37-04d639ac8c67

Clasament masculin: 1. Croația., 2. Slovenia, 3. România

Sâmbătă a avut loc și un turneu individual la masculin, unde Vasile Hapun a obținut locul 3.  A fost învins în semifinale de Martin Kegel cu 3-1, iar în finala mică l-a învins pe Roko Voncina din Croația.

Clasament individual: 1. Martin Kegel, Martin Mosnik, 3. Vasile Hapun.

Mulțumim celor care au făcut posibila această deplasare: Ministerul Tineretului și Sportului, Wilson și Celadrin.