Ne batem cu Italia, Scoția și Jersey!

poza pt titlu-1

Astăzi a avut loc tragerea la sorți pentru Campionatul European pe Echipe, Divizia a 3-a. Naționala masculină României a fost repartizată în grupă alături de Italia, Jersey, Grecia și Gibraltar, iar naționala feminină va înfrunta Scoția, Luxemburg, Letonia și Gibraltar.

Ediția din 2016 a Campionatelor Europene pe Echipe, Divizia a 3-a, va aduce la start 20 de formații. Între 20-23 aprilie, la București, în complexul Infinity Sport Arena, se va da bătălia pentru promovarea în a doua divizie valorică.

 

România va avea o misiune dificilă. Dacă naționala feminină va debuta la un Campionat European, cea masculină are experiența din 2015, unde a obținut o victorie împotriva Lituaniei. Italia și Jersey sunt favoritele grupei, avînd în componență jucători de nivel mondial. Squadra azzurra este medaliata cu bronz de la Europenele din 2011, iar vedeta echipei este Marcus Berrett, fost număr 37 PSA.

Italia locul 3 europene 2011

De cealaltă parte, Jersey îl are în echipă de Nick Taylor. De două ori campion european, fost număr 14 mondial și câștigător a 10 turnee PSA, Nick este atuul celor din Jersey pentru a promova în a doua divizie.

jersey team

 

Grecia are, de asemenea, o echipă foarte puternică, care a terminat pe locul 6 la ediția din 2015. Singurele meciuri disputate de români împotriva grecilor au avut loc anul acesta, la Cupa Pescariu. Petros Tzamaloukas i-a învins pe primii doi jucători români, Vasile Hapun și Andrei Luchian.

Cu Gibraltar ne-am întâlnit în 2015 la Ljubljana. Deși am pierdut cu 0-4, toate partidele au fost echilibrate, ajungînd chiar până în setul decisiv.

romania-gibraltar

În cealalta grupă, Portugalia și Malta se vor duela pentru șefia grupei. Cele două echipe au sportivi clasați în Top 200 PSA, iar anul trecut, Bradley Hindle a fost desemnat cel mai bun jucător al turneului.

Naționala feminină va da peste Scoția, medaliată cu argint la Europenele din 2002. Un alt duel interesant va fi Luxemburg, unde evoluează românca Iulia Bucur! Din această grupă mai fac parte Letonia și Gibraltar.

poza echipa fete

Pentru a se califica în play-off-ul pentru locurile 1-4, România trebuie să termine în primele două echipe din grupă. Locurile 3 și 4 vor juca în play-off 5-8, iar echipele clasate pe ultimul loc în fiecare grupă vor evolua pentru poziția a 9-a.

Iată cum arată tragerea la sorți:

Masculin:

Grupa A: Italia, Jersey, Grecia, Gibraltar, ROMÂNIA

Grupa B: Portugalia, Malta, Isle of Man, Luxemburg, Belarus

Feminin:

Grupa A: Scoția, Luxemburg, Letonia, ROMÂNIA, Gibraltar

Grupa B: Finlanda, Italia, Ucraina, Israel, Belarus

Lotul României va fi definitivat după Campionatul Național și etapa de trial. Primele două locuri de la Naționale se califică automat, iar pentru trial, selecționerul Rosta Matocha va desemna 5-6 jucători care se vor bate pentru trei locuri.