Nicol David și Borja Golan vin la București!

nicol.jpg

În luna mai, va avea loc, la București, WSF Ambassador Programme, iar oaspeții de gală vor fi Nicol David, de 8 ori campioană mondială, și Borja Golan, locul 12 PSA. Evenimentul va fi organizat de Federația Română de Squash.

 

Federația Internațională de Squash a lansat, în 2011, un program pentru promovarea acestui sport în țări care au intrat de puțin timp în circuitul mondial. După Letonia, Malawi, Namibia, Panama, Venezuela și Papua Noua Guinee, a venit și rândul României să profite de experiența jucătorilor și antrenorilor de top mondial, plus a arbitrilor din circuitul profesionist.

 

Nicol David și Borja Golan au fost cei doi jucători desemnați să participe în perioada 20-25 mai 2014 la programul din cele 3 țări estice: România, Serbia și Croația.

 

Toți ochii vor fi ațintiți pe Nicol David. Jucătoarea din Malaezia este de 10 ani numărul unu mondial, iar în luna decembrie a anului trecut a câștigat cel de-al 8-lea titlu mondial. Are 31 de ani și a fost ambasador la toate programele WSF  începute în 2011.

 

Borja Golan, cel care se va alătura acestei campanii pentru prima oară, este cel mai titrat jucător de squash din Spania. În 2013, a ajuns pe locul 5 în lume și este 12 ori campion al Spaniei. Are 32 de ani, iar cel mai bun rezultat din circuitul PSA l-a înregistrat în 2013, la Hong Kong., reușind să ajungă până in finală. Aici l-a învins în sferturi pe Gregory Gaultier, locul 2 mondial în acel moment.

 

Alături de cei doi jucători, vor participa Roy Gingell, președintele comisiei de arbitri WSF, care a condus semifinala de campionat mondial din 2014 dintre Ramy Ashour și Gregory Gaultier, și Ronny Vlassaks, antrenorul lotului național al Belgiei și Olandei.  

 

“Programul WSF Ambassadors este un eveniment incredibil pentru a ajuta promovarea squash-ului în România. Este o șansă unică să înveți de la cei mai buni jucători, antrenori și arbitri din lume. Noi ne aflăm la început de drum și vreau să le mulțumesc celor de la WSF pentru această ocazie de a primi gratis aceste lucruri.”

George Constantinescu, președintele Federației Române de Squash

 

“După ce am organizat cu succes mai multe evenimente naționale și internaționale, am reușit să-i convingem pe cei la WSF că acest program va avea un impact foarte mare în România. Ne dezvoltăm în fiecare zi, iar faptul că jucătorii români vor putea evolua alături de Nicol David și Borja Golan le va da speranțe mari pentru viitor.”

Horia Naumescu, secretar general al Federației Române de Squash

 

Zona Balcanilor este, cu siguranță, una cu potențial pentru squash. Suntem încântați că putem ajuta aceste federații, dar în același timp vom vedea cu ce probleme se confruntă ca să-i putem ajuta pe viitor.”

Andrew Shelley, preșdintele executiv WSF