Ollie, noul selecționer al Romaniei

ollie-2.png

Englezul va pregăti naționala de squash până la sfârșitul lunii septembrie 2015 și va însoți echipa la cele două mari competiții din 2015: Campionatul European și Campionatul Balcanic pe echipe.

 

Federația Română de Squash a reușit să rezolve rapid problema selecționerului. După despărțirea de Rostislav Matocha, conducerea Federației a început negocierile cu Ollie Olabinri. Membru în Comisia Tehnică de Antrenori, acesta a acceptat să pregătească naționala României pentru următoarele 7 luni.

 

Primul pas va fi Campionatul European pe Echipe din luna aprilie, de la Ljubljana. Cu o experiență de peste 20 de ani în squash, Ollie va încercă să formeze o echipă competitivă pentru turneul din Slovenia, 22-25 aprilie.

 

Noul antrenor va realiza selecția în urma cantonamentului din 21-22 martie și a Campionatului Național, care se va desfășura o săptămână mai tarziu. Apoi, cei cinci jucători aleși vor intra în ultima fază de pregătire.

 

De asemenea, mandatul lui Ollie la naționala României va cuprinde și Campionatul Balcanic pe Echipe de la Atena, 25-26 septembrie 2015.

 

Fiecare antrenor are stilul său. Sunt conștient că avem foarte puțin timp la dispoziție, dar voi încerca să imprim jucătorilor câteva dintre ideile mele. Cea mai importantă ar fi să reușească să se adapteze foarte rapid cu diferite stiluri de joc. La Europene vom întâlni 5-6 echipe, fiecare cu un anumit stil și o anumită strategie. E important ca jucătorii mei să aibă mereu un plan de rezervă”.

Ollie Olabinri, selecționer România