Ollie: “Trialul va fi decisiv”

IMG_0081.JPG

În weekend-ul trecut, a avut loc al doilea cantonament în vederea selecției la Campionatul Balcanic pe Echipe din Serbia.

 

Cu aproape două luni înaintea Balcaniadei de la Belgrad, naționala României s-a reunit pentru a doua fază de pregătire. Selecționerul Ollie Olabinri a avut la dispoziție 8 jucători: Andrei Luchian, Horia Naumescu, Teo Ristea, Cristi Stroe, Bogdan Ilie, George Constantinescu, Ștefan Burlan, Adil Khan. Marian Câmpean nu a răspuns la convocare și astfel, a fost exclus din programul de pregătire. Nici Vasile Hapun nu a participat la trial, deoarece este indisponibil din punct de vedere fizic. Este suspect de hernie inghinală și doctorii i-au recomandat 2-3 săptămâni de pauză.

 

Timp de două zile, Ollie a programat două sesiuni de antrenamente. Fiecare a avut o anumită temă, scopul fiind acela de a testa jucătorii.

 

La începutul fiecărui antrenament, Ollie a decis ca, timp de 45 de minute, să se dispute mai multe meciuri. Fiecare jucător a fost pus în situația de a încerca să speculeze punctele slabe ale adversarului și de a-și folosi atuurile.

 

S-a trecut apoi, la exerciții. Selecționerul a insistat în special pe jocul doi contra unu. Un jucător a jucat doar în spate, în timp ce coechipierul lui a acoperit zona din față, iar cel care era singur era obligat să joace pe tot terenul. Scopul a fost acela ca fiecare să joace sub presiune, să aibă cât mai puțin timp la dispoziție pentru a lovi și a încerca să-și îmbunătățească loviturile. Cel din față trebuia să-și exerseze jocul de atac, iar cel din spate să urmărească jocul și să trimită mingea în toate colțurile terenului.

 

La finalul fiecărui antrenament, Ollie a programat câteva serii de exerciții fizice specifice: sprinturi și deplasare în teren. Selecționerul a pus accent pe corectitudinea cu care a fost executat fiecare element, iar totul a fost cronometrat.

 

După antrenamentul de duminică, selecționerul a strâns jucătorii pentru concluzii. Astfel, a decis că Vasile Hapun (dacă va fi valid) și Andrei Luchian sunt deja în echipă pentru Balcaniadă. Pentru celelalte două sau trei locuri se vor lupta șapte jucători: Horia Naumescu, Teo Ristea, Cristi Stroe, Bogdan Ilie, George Constantinescu, Ștefan Burlan și Adil Khan.

 

Turneul de selecție va avea loc pe 29-30 august. Locația va fi anunțată ulterior, iar programul meciurilor va fi afișat în săptămâna concursului.