Ollie: “Vom avea trial pentru Balcaniada!”

11146660_444143992433430_2209665515789009447_o.jpg

Comisia Tehnică, alături de selecționerul Ollie Olabinri, a stabilit modul de selecție pentru competițiile internaționale la care România va participa în următoarea perioadă.

 

În luna septembrie, 25-26, va avea loc, la Belgrad, Campionatul Balcanic pe Echipe. În condițiile în care vor exista trei luni de pauză competițională, iunie-august, Comisia Tehnică, condusă de Ștefan Burlan, a stabilit, împreună cu selecționerul Ollie Olabinri, un program de selecție.

 

Jucătorii care vor participa la selecție trebuie să fie afiliați Federației Române de Squash.

 

Iată cum arată procesul de selecție, care este valabil atât pentru lotul de masculin, cât și pentru cel feminin.

  1. La sfâșitul lunii mai, selecționerul va anunța lotul lărgit.
  2. În primul week-end din luna iunie se va desfășura un training camp cu lotul lărgit. Aici, Ollie va explica criteriile sale de selecție, ce își dorește de la jucători și cum va decurge perioada de pregătire.
  3. Vor urma încă două stagii de pregătire: la sfârșitul lui iulie și la începutul lunii august. La finalul acestora, Ollie va lua două decizii majore:
  • va anunța jucătorii selecționați pentru Balcaniadă. Pot fi maximum 2 jucatori. La Belgrad vor merge 4 sportivi.
  • va anunța jucătorii care vor participa la trialul de la finalul lunii august/început de septembrie. Pot fi între 4-6 și se vor juca meciuri în sistemul fiecare cu fiecare. Clasamentul final va stabili jucătorii care vor completa lotul pentru Balcaniadă.

 

Experiența de la Campionatul European a fost extrem de importantă. Am văzut unde suntem și ce trebuie să îmbunătățim până la Balcaniadă. Mai avem patru luni de pregătire. E important ca ceilalți jucători care nu au prins lotul să continue să antreneze foarte bine. Nimeni nu are locul asigurat, nu înseamnă că, dacă ai fost selecționat prima oară, automat vei merge și la Balcaniadă. Fiecare trebuie să muncească din greu pentru a-și câștiga dreptul de a reprezenta România la Belgrad!”

Ollie Olabinri, selecționer România

 

Toate deciziile în ceea ce privește alcătuirea lotului lărgit și al selecției îi aparțin în totalitate selecționerului Ollie Olabinri.

 

Ollie are susținere totală din partea Comisiei Tehnice. Va putea să-și organizeze singur programul, să facă selecția în funcție de criteriile sale și să aleagă jucătorii care intră în conceptul său tactic pentru Balcaniadă”.

Ștefan Burlan, președinte Comisia Tehnică

 

Federația Română de Squash va încerca să găsească sponsori pentru a susține această deplasare la Belgrad. Dacă nu va realiza acest lucru, toți jucătorii selecționați își vor plăti din propriul buzunar toate costurile (drum, cazare, taxă de înscriere).