Patru noi antrenori nivelul 1 in Romania

IMG_20150222_091155.jpg

Michael Khan a condus, la Timișoara, un nou curs pentru inițierea antrenorilor din România. După patru zile de antrenamente teoretice și practice, Federația Română de Squash are începînd de duminică seară, încă patru antrenori acreditați la nivel European.

 

În 2012, a avut loc primul curs din istoria squash-ului românesc. La București, Michael Khan a împărtășit câteva secrete și a acordat patru certificate ESF Level 1.

 

După doi ani și trei luni, coordonatorul programului WSF Coach Education s-a întors în România. De această dată, la Timișoara, în complexul Squash Sport Arena.

 

Antrenorul austriac a avut la dispoziție 10 candidați, pe care i-a testat la toate capitolele. Prima zi a fost rezervată părții teoretice, apoi au urmat mai multe etape. Michael Khan a oferit sfaturi despre o diverse lovituri și, imediat, antrenorul și cursanții au trecut pe teren la proba practică.

 

Au fost în total șase antrenamente, iar duminică, în ultima zi, a avut loc examenul final pentru a desemna noii antrenori. Dintre cei 10 pretendenți, patru au reușit să se încadreze în standardele impuse de Michael Khan. Fiecare a avut la dispoziție un “student”, 6 fete, aflate la debutul în squash, și 4 copii cu vârste între 6-8 ani.

 

Hunor Bara, Adrian Simtea, Andrei Samfescu și Bogdan Benga au fost merituoșii care au primit felicitările și diploma de antrenor ESF Level 1.

 

Un caz aparte l-a reprezentat Hunor Bara. El participase și la cursul din 2012, însă experiența nu l-a ajutat și a fost nevoit să revină pentru a-și susține din nou examenul. A primit ca temă lovitura boast și s-a descurcat perfect, culegînd laude din partea antrenorului. “Am observat la el o schimbare radicală față de 2012. A progresat enorm, are mai multă răbdare și sunt convins că a “furat” mai multe sfaturi de la antrenorii din România. Îl felicit și îi doresc mult success”, a declarat Michael Khan.

 

Acesta le-a oferit și un sfat candidaților care nu au reușit să promoveze: “Am găsit un grup foarte muncitor. Totuși, unii dintre ei mai au lucrat la capitolul tehnică. Le recomand să continue și sunt convins că peste un an vor avea mai multă experiență și vor stăpâni mai bine situația”.

 

În acest moment, în România sunt 21 de antrenori Level 1 și încă doi antrenori Level 2 (George Constantinescu și Horia Naumescu).