România, cu patru echipe la Balcaniadă!

poza echipa

Datorită relațiilor foarte bune pe care Federația Română le are cu Federația Europeană, la Balcaniada din septembrie vom putea înscrie și două echipe secunde la băieți și fete.

Peste doar trei săptămâni, la Timișoara va avea loc cea mai importantă competiție pentru reprezentativa României. Va fi a 7-a ediție a Campionatelor Balcanice pe Echipe, unde ne vom duela cu echipe precum Croația, campioana en-titre, Bulgaria, campioana din 2014, Slovenia, dublă campioană în 2012 și 2013, Serbia, Moldova sau Turcia.

Echipa României a fost stabilită în week-end-ul trecut, în urma trialului desfășurat la Infinity Sport Arena. Atât la fete, cât și la băieți s-a jucat în sistem grupe, iar apoi primele două locuri au mers în play-off.  Surpriza plăcută a fost Aida Rosenblum, care a învins-o în meciul decisiv pe Alexandra Iordan și se va afla în premieră în naționala României! Cealaltă poziție a fost ocupată de Florentina Constantinescu după ce a trecut de Ana Maria Anghel. Cele două jucătoare li se alătură lui Carmen Blănaru și Doris Waari, calificate automat după ce au ocupat primele două poziții la Campionatul Național.

La băieți, nu au existat surprize. Așa cum s-a întâmplat și la ultimele două trialuri, George Constantinescu și Cristian Stroe au mers mai departe. Doar Cristi a avut emoții în meciul cu Bogdan Ilie. A revenit de la 0-1, a condus cu 2-1 și 9-7, dar câteva greșeli neforțate au impins setul în decisiv. Aici, experiența internațională și pregătirea fizică ale lui Cristi au făcut diferența și s-a terminat 11-6.

poza cristi-bogdan ilie

În urma acestor rezultate, iată cum arată și cele două echipe.

România băieți: Vasile Hapun, Andrei Luchian, George Constantinescu, Cristian Stroe

România fete: Carmen Blănaru, Doris Waari, Florentina Constantinescu, Aida Rosenblum

Vestea bună o reprezintă faptul că vom putea avea și două echipe secunde la băieți și la fete. Datorită relațiilor foarte bune cu Federația Europeană, dar și a organizării excelente a Campionatului European din aprilie 2016 și a Balcaniadei din 2014, am primit acceptul de a înscrie încă două formații. Aici, selecționerul Rotislav Matocha a decis să meargă pe mâna juniorilor, care în această vară au s-au pregătit foarte bine în proiectul demarat alături de Asociația de Squash. Evoluțiile de la Dutch Junior Open plus efortul depus de copii în cantonamentele desfășurate la Infinity Sport Arena, au adus mai multe convocări în rândul juniorilor. De asemenea, selecționerul a vrut să le acorde o șansă și jucătorilor din Timișoara.

poza pt juniori

România B băieți: Florin Fizeșan, Marcel Răsădean, Bogdan Vasile, Bogdan Ungureanu

România B fete: Alexandra Iordan, Ana Maria Anghel, Alexandra Bardac, Nikole Szabo

Campionatul Balcanic pe Echipe va avea loc între 22-25 septembrie, la Timișoara, în complexul Squash Sport Arena.