Romanian Junior Open pe harta Federației Europene

poza-de-grup

In week-end, a avut loc primul turneu internațional dedicat juniorilor organizat în România.

Premierele continuă în squash-ul românesc. În 2013, s-a văzut prima oară squash în direct la GSPTV, în 2014 am organizat Campionatul Balcanic, în 2015 au venit la București Nicol David, de 8 ori campioană mondială, și Borja Golan, numărul 5 mondial în 2013, iar în 2016 am avut onoarea de a fi gazda Campionatului European pe Echipe, Divizia a 3-a. Acum, în septembrie, a venit și rândul juniorilor să intre în circuitul european.

medalii

La Infinity Sport Arena, a avut loc Romanian Junior Open, primul turneu internațional din calendarul Federației Europene. 13 jucători români și 3 din Grecia , s-au luptat timp de două zile pentru primul titlu internațional.

La categoria U17 la fete s-a impus Ana Maria Anghel, cea care a reușit să câștige toate cele cinci meciuri pe care le-a disputat, pierzînd doar trei seturi în tot turneul. Pe locul doi, s-a clasat Kincso Szasz, iar pe trei a venit grecoaia Eleni Gkithkopoulou.
podium-fete

Proba U19 la băieți a fost dominată de români, care au câștigat duelul cu grecii. Bogdan Vasile l-a învins în faza grupelor, pe Athanasios Baschallis cu 3-0 (11-3, 11-4, 11-7), iar Ionuț Herdea a trecut în semifinale de George Koukos. Grecul a revenit de la 0-2 la seturi, însă a cedat pe finalul meciului și Ionuț s-a impus cu 11-7. În finala pentru locul 3, a fost din nou un duel româno-elen. De această dată, a fost rândul lui Bogdan Ungureanu să-l învingă pe George Koukos.

podium-baieti

Finala i-a adus față în față pe Bogdan Vasile și Ionuț Herdea. A fost o reeditare a finalei de la Campionatul Național de Juniori din primăvară. S-a impus din nou Bogdan, de această dată cu 3-0 (11-9, 11-8, 11-4).

finala-baieti

Mulțumim sponsorilor care ne-au ajutat să realizăm acest eveniment: ASB, Tawil Group, Real Expert Advertising, Infinity Sport Arena, SquashAcademy.ro, Kiss FM, PowerBar, Infinity Trophy, Saxon.