Squash pe teritoriului hocheiului!

10342887_759975544096718_7419910229533788591_n.jpg

În weekend-ul trecut, a avut loc, la Miercurea Ciuc, primul turneu de squash din 2015.

Luna ianuarie a dat startul celei de-a doua părți a sezonului 2014-2015. Într-un complex nou-nouț, Transylvanian Tennis & Squash Club și ACS Squash Covasna au organizat, la Miercurea Ciuc, primul lor turneu național: Divizia B și Feminin. Chiar dacă se temeau de temperaturi foarte scăzute, jucătorii și organizatorii au fost norocoși și au beneficiat de soare și de câteva grade peste zero.

20 de sportivi au inaugurat cele două terenuri, iar meciurile au fost extrem de spectaculoase.

La băieți, s-a impus Adrian Simtea, însă drumul până la trofeu a fost plin de suspans. Jucătorul de la Squash Power Brașov a tremurat în primul tur și s-a impus abia în setul decisiv, scor 14-12. Au urmat două meciuri terminate în 4 seturi, iar în finală a trecut de Sandor Szilagyi-Nagi de la Sfântul Gheorghe. A fost primul concurs câștigat de Adrian Simtea la Divizia B, el reușind să se impunâ în octombrie la Brașov, dar la Divizia C.

“Am trăit la intensitate maximă fiecare meci. Puteam să fiu eliminat încă din primul tur, dar am luptat pentru fiecare punct și anul 2015 a început perfect pentru mine. Am obținut cel mai bun rezultat de până acum și îmi doresc pe viitor să ajung la un nivel foarte bun și în Divizia A. ”

Adrian Simtea, locul 1 Divizia B

Proba fetelor a fost dominată de Carmen Blănaru. După ce și-a câștigat grupa fără să piardă nici măcăr un set, în semifinale a venit și cel mai dificil meci. S-a impus cu 3-1 în faţa favoritei gazdelor, Orsolya Balla (11-4, 10-12, 11-7, 11-6). În finală a întâlnit-o pe Daciana Pavel, favorita numărul 1 a turneului. Carmen a făcut unul dintre cele mai bune meciuri ale sale în cele 9 luni de când s-a apucat de squash. Sportiva din București impus categoric: 11-0, 11-4, 11-9.

“Am spart gheața și am reușit să câștig primul meu turneu de squash! În semifinale am avut unele dificultăți, dar apoi a mers din ce în ce mai bine și, în finală, am jucat aproape perfect. Vreau să le mulțumesc organizatorilor pentru condițiile foarte bune, dar mai ales pentru calitatea terenurilor.”

Carmen Blănaru, locul 1 Divizia Feminin

Clasament Divizia B
1. Adrian Simtea
2. Sandor Szilagyi-Nagi
3. Aurelian Marinescu

Clasament Divizia Feminin
1. Carmen Blănaru
2. Daciana Pavel
3. Orsolya Balla

Premiul Fair-Play – Adrian Simtea

Cel mai disputat meci – Tibor Szabo și Robert Szabo

Federația Română de Squash le mulțumește organizatorilor, care au reușit să termine la timp cele două terenuri și au pus încă un oraș pe harta squash-ului din România.

Premiile totale au fost de 700 de euro, iar câștigătorii au primit cupe, diplome, suplimente nutritive și energizante, accesorii pentru telefonul mobil, intrare la Balu Park și cazare la pensiunea Teglas pentru 2 nopți.

Următorul concurs din 2015 se va desfășura la București, în perioada 17-18 ianuarie: Cupa Pescariu Sports&Spa – Divizia A masculin.