Un grec a cucerit Timișoara

petros.jpg

Petros Tzamaloukas a câștigat turneul Diviziei A la Helios Squash Cup 2015.

 

Competițiile de squash din România au început să atragă din ce în ce mai mulți străini. Timișoara l-a avut invitat special pe Petros Tzamaloukas, fostul număr 105 PSA. Are 40 de ani, joacă squash din 1998 și de 16 ani este campionul Greciei. În acest moment, Petros evoluează în circuitul European Masters la +40 de ani, unde se află pe locul 8 la general. El a răspuns cu placere la propunerea organizatorului Daniel Sima și a acceptat să joace pentru prima oară un turneu în România.

Antrenor în Grecia, unde are și o academie, el a arătat mult respect față de fiecare adversar. Nu a căutat să câștige cu orice preț și la o diferență cât mai mare de puncte, ci a preferat să stea cât mai mult pe teren pentru ca fiecare jucător să rămână cu o experiență de neuitat.

 

Petros Tzamaloukas a pierdut un singur set, în semifinale, în fața lui Daniel Sima. A câștigat 3-0 în finală și și-a trecut în palmares primul titlu obținut în România.

 

“Am găsit la Timișoara niște oameni extraordinari. Vreau să le mulțumesc organizatorilor pentru această invitație și, pe viitor, voi reveni cu mare placere în România. Aveți condiții excelente pentru squash, continuați proiectele pe care le-ați început și, cu siguranță, în 3-4 ani, nivelul va fi unul foarte ridicat.”

Petros Tzamaloukas, locul 1 Divizia A

 

Este de remarcat și evoluția jucătorilor din Timișoara. A fost pentru prima oară când Banatul a avut reprezentare în semifinale la Divizia A. Andrei Samfescu și Daniel Sima au ajuns în primii 4, apoi au jucat în finala pentru locul 3. S-a impus Andrei, aflat la cea mai bună performanță în turneele naționale de squash.

Clasament Divizia A masculin
1. Petros Tzamaloukas
2. George Constantinescu
3. Andrei Samfescu

 

La feminin s-a alcătuit o grupă de 7, pe sistemul fiecare cu fiecare. S-a impus Andra Petrică, reușind să-și câștige toate meciurile. Liderul clasamentului general și-a luat revanșa după turneul de la Ploiești, unde fusese eliminată în sferturi de Carmen Blănaru. Pe locurile 2 și 3 s-au clasat Doris Waari și Ramona Sabina Pârâianu, ambele sportive din Timișoara.

 

“Mâ întorc mereu cu plăcere la Timișoara. Este orașul meu natal și îmi poartă noroc. Este al doilea turneu consecutiv pe care îl câștig aici și este cu atât mai important cu cât vine înaintea Campionatului Național. ”

Andra Petrică, locul 1 Divizia A feminin

Clasament Divizia A feminin
1. Andra Petrică
2. Doris Waari
3. Ramona Sabina Pârâianu

Clasament Divizia C
1. Bogdan Benga
2. Andrei Ianușco
3. Laszlo Feischmidt

 

Premiul Fair-PlayFlorin Vasile

 

Cel mai disputat meciDaniel Sima vs. Damien Thierry

 

Premiile oferite de organizatori au fost de aproximativ 500 de euro în bani și articole sportive.

 

Parteneri: Hotel Lido, Procar Skoda Timișoara, Consiliul Județean Timișoara.

 

Următorul turneu din 2015 se va desfășura la Oradea, 21-22 martie. Cupa Subway Oradea, la două categorii: Divizia B și C.