Meci amical Romania – Moldova

Romania-Moldova.jpg

Asociația de Squash a avut plăcerea de a organiza în ultimul weekend al lunii octombrie prima intrecere amicală de squash la nivel internațional. Turneul amical a avut loc între reprezentanții României și reprezentanții Republicii Moldova și s-a desfășurat în cadrul Pescariu Sports&Spa din București.

 

Echipa oaspeților din Republica Moldova a fost alcatuită din 6 membri: Vasile Hapun, Roman Eşanu, Alexandru Colun, Sergiu Jubîrcă, Igor Dînga si Victor Vîsoţchii. Echipa gazdă a fost alcătuită din primii șase clasați în clasamentul final de la Campionatul Național ce s-a desfășurat între 29 și 30 septembrie 2012: George Constantinescu, Andrei Luchian, Marian Câmpean, Horia Naumescu, Alexandru Pop-Moldovan și Ștefan Burlan.

 

Fiind primul eveniment de acest tip, concurenții au agreat ca sistemul de joc să prevadă un total de 36 meciuri, jucând fiecare cu fiecare. Meciurile au fost foarte disputate însă nu au existat probleme, ambele părți dând dovadă de mult fairplay. Echipa României a învins în final, cu scorul de 29-7, însă acesta nu reflecta fidel forța pe care o reprezintă echipa de squash a Republicii Moldova.

 

Tânăra speranță a echipei din Republica Moldova, Vasile Hapun, în varstă de 16 ani, s-a remarcat în cadrul competiției amicale și a rămas neînvins la București. Vasile a reusit să-l învingă pe numărul 1 al echipei române într-un meci extrem de frumos, în 5 seturi, cu scorul de 9-11 11-3 7-11 11-6 11-9.