Mulțumim Constanța, mulțumim West Side!

cof

În weekend-ul trecut, a avut loc, la Constanța, ultimul turneu național de squash organizat în locația West Side.

Povestea a început în decembrie 2011. Una frumoasă, care a devenit mai atractivă cu fiecare ediție. Constanța a atras ca un magnet cei mai buni jucători din România, organizarea și condițiile fiind unele dintre principalele motive. Ilie Bănică, Răzvan Vulturică și toată comunitatea de la malul mării s-au implicat intens ca fiecare competiție să se desfășoare la cele mai înalte standarde. Chiar și în ultimul moment, când știau că locația West Side se va închide și terenurile nu vor mai fi funcționale, constănțenii nu au renunțat. Inițial, ultima ediție ar fi trebuit să aibă loc între 22-24 iunie, adică în acest weekend. Însă, echipa de acolo a fost anunțată că pe 18 iunie trebuie să elibereze spațiul. Astfel, a decis să mute concursul cu o săptămâna mai devreme, 15-17 iunie, chiar cu riscul de a nu avea un număr foarte mare de jucători, care își planificaseră altfel programul.

Și ca finalul să fie unul la fel de frumos ca toată această călătorie din ultimii șapte ani, la Constanța au venit 50 de jucători. Turneul a avut loc la trei categorii: A (feminin și masculin) și C (masculin).

La Divizia C, am avut parte o premieră.  Radu Pârvulețu, aflat pentru prima oară într-o finală a unui turneu național de squash, a reușit să câștige competiția. A pierdut un singur set, în semifinala cu Valentin Barba, și s-a impus în restul partidelor cu scorul de 3-0. În finală, l-a învins pe Florin Popescu, aflat la cea mai bună performanță de până acum.

cof

Clasament Divizia C

  1. Radu Pârvulețu
  2. Florin Popescu
  3. Alexandru Barba

La fete, Alexandra Bardac și-a trecut în cont primul titlu după un parcurs perfect. Trei meciuri, trei victorii, setaveraj 9-0. Pe locul doi s-a clasat Alexandra Marcu, care a reușit să întoarcă cu 0-2 la seturi în semifinala cu reprezentanta gazdelor, Consuela Constantinescu.

cof

Clasament Divizia A feminin

  1. Alexandra Bardac
  2. Alexandra Marcu
  3. Anca Mihalache

La Divizia A masculin, lucrurile au fost foarte interesante. Multe meciuri încheiate în decisiv, răsturnări  de scoruri și multe surprize plăcute. Andrei Luchian, favoritul numărul 1, a fost testat rând pe rând de Timothy Mark Laws din Australia, și de Rosta Matocha. A fost condus cu 1-0 la seturi și a revenit de fiecare dată. În plus, a reușit să gestioneze momentele importante din seturile trei și patru din fiecare partidă.

Bogdan Ilie, care a terminat pe locul 3, a avut nevoie de patru seturi cu Alexandru Fedoseev din Republica Moldova, 12-10, 9-11, 12-10, 11-5. Apoi a urmat un maraton în sferturi. A condus cu 1-0 și 2-1, dar Daniel Sima a revenit de fiecare dată. Totul s-a decis la 4-4 în ultimul set, când Bogdan a reușit să se desprindă decisiv.

Andrei și Bogdan s-au întâlnit în semifinale și a fost al patrulea duel direct din acest sezon. Primele trei meciuri le-a câștigat Andrei, 3-0 la Cupa Squash Academy în septembrie, 3-1 la Cupa României în octombrie și 3-0 la Campionatul Național din februarie. Andrei s-a impus și de această dată, după o partidă încheiată în patru seturi, scor 11-9, 11-8, 11-13, 11-4.

În finală, liderul clasamentului general s-a duelat cu Horia Naumescu, care avusese parte de meciuri maraton în fiecare rundă. 3-1 cu polonezul Hubert Rybarczyk, 3-2 cu Andrei Chindriș, 12-10 în decisiv, și 3-2 cu Valentin Butnaru. Minutele în plus petrecute pe teren s-au simțit în evoluția favoritului numărul 2, care nu a rezistat fizic. 11-3, 11-4, 11-5 pentru Andrei Luchian, care a obținut al 6-lea său titlu la Constanța.

cof

Clasament Divizia A

  1. Andrei Luchian
  2. Horia Naumescu
  3. Bogdan Ilie

Mulțumim sponsorilor și partenerilor care ne-au ajutat și de această data: Tawil Group, Hesperis, Ursus Cooler, Coca Cola, Infinity Trophy, Crama Darie, VIVO Shopping Center, Restaurant Johnny’s by West Side.

Comunitatea de squash din Constanța face eforturi pentru a continua acest proiect. În acest moment, se află în tratative pentru o altă locație. Le urăm mult noroc și sperăm să ne revedem cât mai repede pe terenurile de squash din Constanța!