Ollie: “Dupa naționale, decid lotul”

11080530_431408693706960_1577163802418120886_o.jpg

În weekend-ul trecut, a avut loc al doilea cantonament în vederea selecției la Campionatul European pe Echipe din Slovenia.

 

Cu o lună înaintea celei mai importante competiții europene, naționala României s-a reunit pentru a doua fază de pregătire. Selecționerul Ollie Olabinri a avut la dispoziție 10 jucători: Vasile Hapun, Andrei Luchian, Horia Naumescu, Teo Ristea, Cristi Stroe, Bogdan Ilie, George Constantinescu, Ștefan Burlan, Radu Neacșu și Ionuț Herdea.

 

Timp de două zile, Ollie a programat patru sesiuni de antrenamente. Fiecare a avut o anumită temă, scopul fiind acela de a oferi jucătorilor cât mai multe opțiuni în meci.

 

La începutul fiecărui antrenament, Ollie a decis să se joace câte un set. Fiecare jucător a fost pus în situația de a încerca să speculeze punctele slabe ale adversarului și de a-și folosi atuurile.

 

Apoi, s-a trecut la exerciții. Selecționerul a insistat în special pe trei lucruri: voleu, drop shot și lob. Unul dintre exerciții a fost exersarea acestor lovituri în echipă. Doi jucători în față, care erau obligați să folosească exclusiv lobul (lung de linie sau cross) și doi jucători în spate, care aveau ca opțiuni boast, drop shot sau voleu.

 

Pe tot parcursul celor două zile, Ollie a avut discuții individuale despre tactică, cu fiecare jucător și a oferit sfaturi pentru a corecta anumite greșeli. În plus, a existat și o vizioare a unui meci din circuitul WSA pentru a-și susține ideile.

 

 

Ziua de duminică s-a încheiat cu o sesiune de meciuri, în care jucătorii au încercat să folosească tot ce au exersat în cele două zile.

 

La final, selecționerul a strâns jucătorii pentru concluzii. Astfel, Campionatul Național este principalul criteriu de selecție. Aici, Ollie va avea ocazia de a vedea toți jucătorii în competiție și va decide lotul care va merge la Ljibliana, între 21-26 aprilie.

 

Totuși, Ollie îi pune în gardă pe jucători: în caz de nevoie, pot exista meciuri de baraj. “E posbil ca la finalul turneului să mă decid asupra a doi, trei sau patru jucători. În acest caz, voi fixa o zi pentru selecția finală. Pot fi doi, trei sau patru sportivi care vor juca fiecare cu fiecare pentru a vedea cine merită cu adevărat să facă deplasarea la Europene.”